prvý hokejbalový medzinárodný turnaj žien v histórií hokejbalu

 

Kanada - Slovensko II 2:0 /0:0,0:0,2:0/

Slovensko I - Česko 7:0 /1:0,2:0,4:0/

Česko - Kanada 1:5 /0:2,1:2,0:1/

Slovensko II - Slovensko I 0:4 /0:1,0:3,0:0/

Česko - Slovensko II 2:1 /1:1,1:0,0:0/

Kanada - Slovensko I 1:4 /0:3,0:1,1:0/

V semifinále sa stretli mužstvá Slovenska I a Slovenska II. Favorit nenechal nič na náhodu a po výsledku 9:2 postúpil ako prvý do finálového duelu.

V druhom semifinále sa stretli družstvá Kanady a Česka. Ako prvý sa ujal vedenia tím Česka, ktorý staval na výbornej obrane a dobrom výkone svojej brankárky. Kanaďanky sa však nevzdávali a svoju väčšiu skúsenosť pretavili do konečného výsledku 3:1.

Zápas o tretie miesto priniesol pekný hokejbal, obe družstvá sa síce trápili s koncovkou, no o celom stretnutí rozhodol diskutabilný prvý gól hostí, ktorý podľa názoru mnohých prítomných padol až po hvizde rozhodcu. Slovensko II sa však nevzdávalo, zatlačilo Česko do defenzívy, no výbornú brankárku sa mu nepodarilo prekonať. Po konečnom výsledku 3:0 si tak mohli bronz odviezť za rieku Moravu Češky.

V očakávanom finále sa stretol prvý tím Slovenska s Kanadou a priniesol hokejbal najväčšej kvality. Hostia sa do nás pustili bez rešpektu a chceli odčiniť svoju prehru zo skupiny. Po počiatočnom tlaku, ktorý sme ustáli sa začali presadzovať aj naše dievčatá. Ako prvá rozvlnila sieť kanadskej bránky Gajdošová a spustila tak našu lavínu. Postupne sme sa presadili ešte 5x, keď kanaďanky zaznamenali čestný úspech až za stavu 0:5.

Ženy Slovenska si tak po suverejnej ceste celým turnajom vybojovali historické zlato pre naše farby a dá sa povedať, že úplne zaslúžene.

1. Slovensko I 

2. Kanada 

3. Česko 

4. Slovensko II